Tuesday, June 5, 2007

Μαζική Παράσταση στον Αντιπρύτανη

Μπορεί ο Πρύτανης να είχε μάθημα, την ώρα που οι φοιτητικοί σύλλογοι είχαν καλέσει για μαζική παράσταση, αλλά η συνάντηση με τον Αντιπρύτανη εν όψει της Συγκλήτου της Πέμπτης ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα και σημαντική.
Η τοποθέτηση των φοιτητικών συλλόγων χρέωσε επί της ουσίας στο Πρυτανικό Συμβούλιο όλη την ευθύνη για το γεγονός ότι δεν έχει λήξει το θέμα, όλη την ευθύνη που δεν έχει δοθεί ακόμα λύση στο ζήτημα.
Ξαναδιατυπώσαμε το αίτημα για την προφανή λύση της διπλής εξεταστικής το Σεμπτέμβρη ενώ βάλαμε και τα δυο κριτήρια στα οποία υποχρεούται να τοποθετηθεί και να αποφασίσει η Σύγκλητος.
  • Καμία εξεταστική χαμένη σε καμία σχολή
  • Εξεταστικές όχι κοροιδία αλλά τουλάχιστον 8-9 εβδομάδων.

Σε ότι έχει να κάνει με την στάση και τοποθέτηση του Αντιπρύτανη, υπό το βάρος των συλλόγων που ήταν εκεί (σχεδόν όλοι οι σύλλογοι, 100 περίπου φοιτητές-απουσία προφανώς των ΔΑΠ-ΠΑΣΠ-ΠΚΣ), αυτή ήταν φανερά μετατοπισμένη, μετά και τα γεγονότα της τελευταίας Συγκλήτου, όπου με την δυναμική παρέμβαση των φοιτητών, οι καθηγητές πήραν την ευθύνη να μην το συζητήσουν και να σταματήσουν την Σύγκλητο.

  • Κατέδειξε ότι το πρόβλημα ήταν πράγματι συγκεκριμένες λογικές μέσα στην Σύγκλητο και το πανεπιστήμιο, που έχουν συμφέρον στο να μην βρεθεί λύση, χωρίς ωστόσο να τις κατονομάσει (έχουμε σοβαρές υποψίες....).
  • Δεσμεύτηκε για την διεύρυνση δυο εβδομάδων της εξεταστικής του Σεπτέμβρη, έτσι ώστε να καλυφθούν οι εξεταστικές ανάγκες των σχολών.

Τώρα πια το ραντεβού είναι στην επόμενη Σύγκλητο την Πέμπτη 7/6 για να πιέσουμε την Σύγκλητο να λήξει μια και καλή το ζήτημα. Απαραίτητη είναι η συμμετοχή όλων στην μαζική παράσταση!

1 comment:

Θέμης Λαζαρίδης said...

8-9 εβδομάδες εξεταστική; Είστε με τα καλά σας; Στα αμερικανικά πανεπιστήμια οι εξετάσεις διαρκούν το πολύ 10 μέρες.