Sunday, June 3, 2007

Τι θα γίνει με αυτά τα ΟΠΥ;;;;

Την προηγούμενη Πέμπτη έγινε συνέλευση 1ου έτους με θέμα την παράνοια που επικρατεί στο εργαστήριο Υλικά της Γης Ι και την απίστευτη εντατικοποίηση του μαθήματος. Προσοχή: Πρόκειται για ένα μάθημα που για να το περάσεις πρέπει: Να παρακολουθείς υποχρεωτικά εργαστήρια, να δίνεις αναφορές για να αποδυκνείεις ότι έμαθες από τα εργαστήρια, να δίνεις εξεταστική στο τέλος στην θεωρία και το εργαστήριο για να αποδυκνείεις ότι μάθαινες τόσο καιρό που αποδύκνειες ότι μάθαινες, να δίνεις e-test για να αποδυκνείεις ότι μαθαίνεις και με νέες τεχνολογίες, να κάνεις μια άσκηση για να αποδείξεις ότι ξέρεις και να μην κατοχυρώνεις και τον βαθμό σου για να μπορείς να συνεχίζεις σε όλα σου τα χρόνια στην σχολή να αποδυκνείεις ότι ξέρεις. Και οι καθηγητές λένε ότι το κάνουν για να βοηθήσουν. Αλήθεια, γιατί στους 350 περίπου εγγεγραμμένους στην σχολή, το χρωστάνε οι 310;
Στην συνέλευση λοιπόν, το 1ο έτος αποφάσισε να μην δώσει ένα ακόμα e-test και να ζητήσει αυτά να λειτουργούν ως βοηθήματα στον φοιτητή να βλέπει την κατάστασή του, και να λειτουργούν βοηθητικά στον βαθμό αν είναι επιτυχής. Η απάντηση της καθηγήτριας-που-θέλει-να-βοηθά ήταν να βγάλει τους φοιτητές παράλογους και να τους υποχρεώσει να δώσουν το e-test γιατί αλλιώς γράφουν στην εξεταστική όχι με όριο το 10 αλλά με όριο το 8.5.
Αυτή η ιστορία με τα ΟΠΥ πρέπει κάποια στιγμή να λήξει. Και θα πρέπει, επειδή ακριβώς κάθε έτος έχει την δική του ιστορία με τα εργαστήρια αυτά, να γίνει γενική συνέλευση του συλλόγου και να καταλήξει σε συγκεκριμένες θέσεις για όλα τα εργαστήρια του τομέα!

No comments: