Sunday, June 3, 2007

Εξεταστική: Τελική ευθεία..

Την Πέμπτη που μας έρχεται, έχει εκ νέου Συνεδρίαση της Συγκλήτου, και αυτή τη φορά το θέμα της εξεταστικής των Τμημάτων είναι στην θεματολογία. Η τελευταία Σύγκλητος χαρακτηρίστηκε από την άρνηση πολλών να συζητηθεί, και με ευθύνη του Πρύτανη έσπασε επειδή οι φοιτητές ζητούσαν να ακούσουν ότι οι εξεταστικές τους θα γίνουν κανονικά!

Μια Σύγκλητος για αυτό το θέμα που έχει να γίνει από πριν το Πάσχα, και για σκιώδεις λόγους ο Πρύτανης αρνείται να την βάλει και αρνείται να ικανοποιήσει το αίτημα αρκετών Τμημάτων (ανάμεσά τους και το Γεωλογικό) για να γίνει διπλή εξεταστική το Σεπτέμβριο, όπως έχει ήδη γίνει σε όλα σχεδόν τα πανεπιστήμια της χώρας!!!! Την ίδια στιγμή, ενά γνωστό και μη εξαιρετέο κομμάτι των μελών ΔΕΠ, μαζί με μια γνωστή και μη εξαιρετέα παράταξη (ΔΑΠ) ορέγονται το να χαθούν μια δυο εξεταστικές ή να γίνουν κάποιες πολύ πιεσμένα για να έχουν να λένε για το πόσο κακές είναι οι καταλήψεις..Αυτοί είναι που με τίποτα δεν θέλουν να γίνει διπλή το Σεπτέμβρη! Μάλιστα η ΔΑΠ έκανε στα κρυφά πρόταση στο Δ.Σ. της σχολής να αλλάξει η απόφασή της, κίνηση που καταδικάστηκε και από το Δ.Σ. του συλλόγου.

Τι ισχύει σήμερα (και επειδή πολλά ακούγονται από κάποιους τελευταία..); Θα πάμε τόσο στην Σύγκλητο όσο και σε όλες τις συνελεύσεις Τμημάτων να απαιτήσουμε το αυτονόητο! Παράταση της διάρκειας της εξεταστικής του Σεπτέμβρη έτσι ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των Τμημάτων για την ολοκλήρωση των εξεταστικών!

Την Δευτέρα και ώρα 12:00 έχει προγραμματιστεί μαζική παράσταση στον Πρύτανη του Π.Π. για να απαιτήσουμε την άμεση λύση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί.
Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί μαζική παράσταση των φοιτητικών συλλόγων στην Σύγκλητο και θα πιέσει ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα.

Ειδικά για την σχολή μας, που έχει πάρει απόφαση για διπλή, η διεύρυνση δυο εβδομάδων της εξεταστικής του Σεπτέμβρη θα μας βοηθήσει ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα με την ολοκλήρωση των εξεταστικών.

Ειδικά τα Τμήματα των Χ/Μ, Χημικού, Αρχιτεκτόνων αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με την εξεταστική τους, μιας και εκεί οι καθηγητές προσπαθούν να εκδικηθούν τους φοιτητές και τους αγώνες τους.

Για όλους τους παραπάνω λόγους είναι απαραίτητο τόσο να συμμετέχουν όλοι οι φοιτητές στις κινήσεις που είναι να γίνουν, όσο και να γίνουν -όπου δεν έχουν γίνει- γενικές συνελεύσεις για να παρθούν αποφάσεις με βάση τις ανάγκες της κάθε σχολής!

No comments: