Tuesday, June 5, 2007

Συνεδρίαση Δ.Σ. Δευτέρα 4/6

Η συνεδρίαση του Δ.Σ. έβγαλε τις εξής αποφάσεις:
  • Το αίτημα-ψήφισμα του Ρήγματος για μαζική παράσταση στο Πρυτανικό Συμβούλιο πέρασε ομόφωνα και ο σύλλογος συνέχισε τις κινητοποιήσεις του για την εξεταστική.
  • Η ΠΚΣ κατέθεσε ψήφισμα για φαινόμενα ρεβανσισμού στα σχολεία, μετά και τις μαθητικές καταλήψεις, στο οποίο όμως για κάποιο λόγο κατείγγειλε όχι μόνο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αλλά και χώρους οι οποίοι ουδεμία σχέση είχαν με τέτοια φαινόμενα, αλλά αντίθετα παλεύουν για την ισχυροποίηση του εκπαιδευτικού και μαθητικού κινήματος. Η αναφορά ότι στο σύλλογο καθηγητών που τιμώρησαν μαθητές, βρίσκονταν και μέλος του Ν.Α.Ρ. ήταν μια προβοκατόρικη επισήμανση (μάλιστα ο ίδιος πάλεψε για να μην τιμωρηθούν οι μαθητές) την οποία δεν έβγαζαν από το ψήφισμα. Αυτό φυσικά για να συνεχίσουν την τακτική της αυτοαναφοράς και του ''εμείς, εμείς οι μόνοι συνεπείς''. Ως εκ τούτου, το ΡΗΓΜΑ ψήφισε ΛΕΥΚΟ, με ξεκάθαρη τοποθέτηση στήριξης στους μαθητές, όπως ΛΕΥΚΟ ψήφισε η ΔΑΠ με αιτία ''αυτά γίνονται''.
  • Στο θέμα του ψηφίσματος για την συμπαράσταση στο σωματείο Μισθωτών-Τεχνικών, ΠΚΣ και ΔΑΠ δήλωσαν άγνοια επί του θέματος και ζήτησαν αναβολή του Δ.Σ. με αυτό το θέμα. Το νέο Δ.Σ. θα γίνει την Τετάρτη το πρωί στην σχολή.

No comments: